Elevkonkurranse

Elevkonkurransen skjer i Lesemester.

Her registreres alt elevene leser automatisk i Lesemester. Alle leser bøker som passer med egne interesser og leseferdigheter. Mange av bøkene har også lydstøtte. Man kan lese så mye man vil, og for hver 100. side får man en stjerne i Lesemester som tilsvarer ett lodd i premiepotten. Man får maks fem lodd i trekningen av elevpremier. Mengdetrening er bra, også når det kommer til lesing, men det må ikke gå på bekostning av lesegleden og utbyttet.

Kombinere elevkonkurransen med klassekonkurransen

Ønsker dere å bruke Lesemester i klassekonkurransen oppfordrer vi dere til å la elevene søke i biblioteket. Da får elevene god trening i å søke i en digital søkemotor.

 

Søkeord til Ekspedisjon Villmark:

Villmark, natur, dyr, skog, tur.

 

Søkeord til Vår indre reise:

Venner, venn, forelsk, klasse, historie, vitser

Trenger du støtte til bruk av Lesemester før og under konkurransen?

Lærerveiledninger på bokmål og nynorsk.

Se våre korte videoer med lærerveiledninger.

Support:

Lesemester åpnes ikke før 20. april, men da er det helt gratis frem til 20. mai selv om dere ikke har lisenser. Har ikke skolen lisenser på Lesemester, må dere ha Feide-tilgang og det forutsettes at man åpner/har åpnet for Lesemester i Feide. Finner du din kommune i denne listen, er alt i orden og klart til konkurransestart den 20. april. Finner du den ikke må du ta kontakt med din Feide-ansvarlige i kommunen/på skolen.

Like før konkurransestart vil vi legge ut et dokument med oftest stilte spørsmål og informasjon om driftshendelser på forsiden av denne siden.

Har du andre spørsmål kan du sende dem til: support@lesemester.no

Skjermbilde 2021-05-10 kl. 10.17.23.png