20. april - 20. mai

Nasjonal lesekonkurranse for 1.-7. trinn

Elevkonkurranse: Ingen forberedelser eller registrering av resultater. Bare ren leseglede! Resten går automatisk gjennom Feide. 

Klassekonkurranse: Åpne inntil to kofferter og legg sammen ut på en spennende, lærerik og morsom reise. 

NorgesturnéI konkurranseperioden besøker Lesereisebilen skoler over absolutt hele landet!

"Lesereiseboka 2022": Norges største, og kanskje viktigste bok er ennå ikke skrevet. Boka starter helt tom, men skal gjennom Lesereisens Norgesturné fylles med ideer, fortellinger, vitser, dikt og illustrasjoner med mer. Forfatterne? Jo det er elevene selv. Det bor en forfatter i alle...

Alt er gratis, og de som fullfører er med i trekningen av spennende premier. 

Hovedlogo-22_Farger.png

Dette er Lesereisen 2022

Bli med og gi elevene et skikkelig leseløft denne våren! Gjennom Lesereisen får man et spennende, morsomt og lærerikt møte med lesing og skriving, uten at det krever mye forberedelser, eller at man trenger å “rydde kalenderen” etter påske. 

 

I Lesereisen er formålet er at hver elev skal ha glede av å lese, og lære noe nytt på veien. Både om seg selv og sin egen identitet, og om verden rundt. Hver elev leser på sitt nivå og i sitt tempo. Bøkene velger de selv, og det handler ikke om å lese mest mulig. Gjennom klasseaktivitetene skal også lagånden styrkes. Læring skjer best når alle løfter hverandre. 

For lærere: Meld på din klasse eller hele trinnet her innen påske. (Tar 1-2 minutter). 

 

I klassekonkurransen kan man lese hvilke som helst bøker både i papirform, som lydbok og som e-bok, og man trenger ikke å registrere det som leses. Før konkurransestart åpnes årets to temakofferter fulle av undervisningsopplegg og lese- og skriveaktiviteter, slik at nysgjerrige kan få se hva som venter i “Ekspedisjon Villmark” og “Vår indre reise”. Man velger selv hvilke aktiviteter man vil gjennomføre med klassen og hvor mye man vil legge i hver aktivitet. Det viktigste er hva man sitter igjen med. Derfor er alle som gjennomfører én eller flere aktiviteter med i trekningen av premier.

Den individuelle elevkonkurransen krever ingen registrering av det som leses. Alt skjer automatisk gjennom lesetjenesten Lesemester hvor elevene vil finne et tusentalls bøker fra forskjellige forlag, strukturert etter tema og lesenivå, slik at alle skal finne noe som passer for seg. Mange av bøkene ligger også ute som lydbøker. 

Når man har lest 100 sider får man ett lodd. Det deles ut maks fem lodd til hver elev, ettersom elevene skal ha utbytte og glede av det de leser, heller enn å lese mest mulig. Det som leses, kan være knyttet til temaene og aktivitetene i temakoffertene, men det trenger ikke å være det. Elevene bestemmer selv hva de ønsker å lese. De yngste leser lettlestbøker med illustrasjoner, eller hører på lydbøker. 

Individuell konkurranse

Skjermbilde 2021-05-10 kl. 10.17.23.png

Lesereisen 2021 var en suksess med over 42 millioner leste sider, og 70.000 elever innom i konkurranseperioden. Les bare hva lærerne sa i fjor:

“Lesemester/Lesereisen ga genuin lesemotivasjon til mange av elevene- fantastisk!“

– Sandra Nyegaard, lærer i Ås kommune.

“Vi var veldig fornøyde. Elevene var topp motiverte.“

– Lene Silkoset, lærer i Hamar kommune.

Veldig inspirerende opplegg. Gode bøker! Elevene mine hadde stort utbytte av « med lyd»“

– Liv Stangeland Aschjem, lærer i Tønsberg kommune.

Lesereisen gir lesemotivasjon!

Bokorm-m_edited.png

Kontakt oss

Har du spørsmål om innholdet i konkurransen?

Har du tekniske spørsmål om tilgang via Lesemester?